Waarom je SEO nodig hebt voor je website

SEO doe je als ondernemer niet omdat je het leuk vindt, nee het levert waarde op voor jouw bedrijf. Dit is waarom je SEO moet overwegen.

Youvia What To Expect 02
68% van alle klikken vinden plaats op de eerste pagina

Op de eerste pagina van Google en andere zoekmachines komen kan moeilijk zijn en met een reden. Google zorgt ervoor dat alleen de meest relevante resultaten als eerste worden weergegeven. Wanneer je op de eerste pagina van Google wordt weergegeven, krijg je een enorme boost in organisch zoekverkeer dat veel nieuwe leads, bezoekers en klanten kan opleveren.

Youvia What To Expect 04
Leads uit organisch verkeer, converteren 8x meer

Consumenten die zoeken naar bedrijven, producten of diensten slaan advertenties vaak over en hebben meer vertrouwen in de bedrijven die onbetaald hoger staan in de resultaten van zoekmachines. 

Youvia What To Expect 01
Lagere kosten per lead

Doordat SEO maand op maand voor groei zorgt, neemt je rendement toe. Dat zorgt voor lagere kosten per lead, bezoeker of klant. Je zorgt daarmee voor een effectievere inzet van je marketing budget.

YOUVIA SEO 6

Onze SEO (zoekmachine optimalisatie) pakketten

Voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) is geen standaard oplossing. Om ervoor te zorgen dat we alle bedrijven kunnen helpen, richten onze SEO-pakketten zich op bedrijven met een lokaal, regionaal en nationaal verzorgingsgebied.

SEO pakketten voor lokale bedrijven

Onze SEO-pakketten voor lokale bedrijven zijn betaalbaar en toch effectief met alle contentcreatie, zoek- en trefwoordonderzoek en al het andere dat je nodig hebt om jouw zoekresultaten te verbeteren.

SEO pakketten voor regionale bedrijven

Regionaal opererende bedrijven hebben over het algemeen wat meer concurrentie en vereisen meer SEO inspanningen. Met onze regionale SEO-pakketten kun je op meer zoekwoorden targeten, meer content produceren en meer om jouw positie in zoekmachines te verbeteren

SEO pakketten voor nationale bedrijven

De concurrentie is groot wanneer je landelijk je diensten of producten aanbiedt. Om een hoge positie, pagina 1 van Google is een must, te verwerven zijn veel SEO inspanningen nodig. Met onze nationale SEO-pakketten krijg je niet alleen een complete website optimalisatie, kun je op nog meer zoekwoorden targeten en wordt er nog meer content voor je geproduceerd om jouw positie in zoekmachines te verbeteren.

Wat is inbegrepen in onze SEO-pakketten?

Bij Youvia werken we met op maat gemaakte SEO-oplossingen die passen bij jouw budget en de doelen van jouw bedrijf. Welk pakket je ook nodig hebt, je ontvangt:

  • Een uitgebreide audit van jouw website, inclusief een intakegesprek
  • Content voor je website, inclusief blogs
  • Een zoekwoorden onderzoek, inclusief selectie
  • Maandelijkse rapportage, toegang tot de rapportage via Mijn Youvia
  • Optimalisatie door één van onze SEO-experts
Vraag de gratis SEO-Quick Scan aan

Op zoek naar maatwerk of persoonlijk advies?

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experts in en ontdek welke aanpak het beste bij jouw bedrijf past. je branche, locatie en de doelen van jouw bedrijf.

Vrouw 04

We staan elke werkdag van 09:00 tot 17:00 voor je klaar!

Veel gestelde vragen

Waarom is SEO juist nu belangrijk?

Het online zoeken naar bedrijven, diensten en producten wordt steeds gebruikelijker. Door daar nu op in te springen met SEO (zoekmachine optimalisatie) zorg jij ervoor dat je goed gevonden wordt én blijft.

Wat kost SEO?

De kosten van SEO zijn afhankelijk van het type bedrijf, doelgroep, huidige website en de bedrijfsdoelen, maar kunnen variëren van € 360 per maand tot € 1500+ per maand.

Wanneer je SEO-bedrijven en -pakketten vergelijkt, zorg er dan voor dat ze precies aangeven welk werk ze elke maand zullen doen, evenals op zijn minst maandelijkse rapportage.

Wat doen jullie allemaal in een SEO-campagne?

Zoekmachineoptimalisatie is al het werk dat wij doen om jouw website goed vindbaar te maken. Bijvoorbeeld het verhogen van de relevantie en het vergroten van het online vertrouwen. Alles met als doel dat jouw website op de eerste pagina van Google zichtbaar wordt.

Hoelang duurt het voordat SEO werkt?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een langetermijnstrategie, dus het kan enkele maanden duren voordat je resultaten van jouw SEO-campagne ziet. Waar je naar op zoek bent, is een gestage toename van het verkeer en/of vertoningen in de loop van de tijd, evenals een toename van de zoekresultaten voor belangrijke zoekwoorden voor jouw bedrijf.

Als je al meer dan zes maanden een SEO-campagne voert en geen beweging ziet in de zichtbaarheid van zoekmachines of organisch verkeer, is het tijd om eens met een ander bureau te gaan praten.

Is adverteren in zoekmachines effectiever dan SEO?

Adverteren in zoekmachines (SEA) en SEO doen twee heel verschillende dingen, die beide een belangrijke en noodzakelijke plaats innemen in jouw marketingstrategie. Adverteren geeft je bijna direct resultaat, SEO is meer een langetermijnstrategie. 

Met een volledige online marketing service, zoals Youvia die biedt, kun je de best mogelijke resultaten behalen door zowel jouw zoekmachinemarketing als optimalisatie onder één dak te laten verzorgen. 

Hoeveel uren besteden jullie aan de SEO-campagne?

Onze experts adviseren jou hoeveel werk er nodig is. Dit is uiteindelijk afhankelijk van je concurrentie en de regio waarin je online gevonden wilt worden. Hoe meer uren jij afneemt, hoe meer werk wij kunnen doen en hoe groter de kans dat je goed gevonden wordt.

Ontvang ik een rapportage over mijn SEO-campagne?

Jazeker. Via MijnYouvia heb je direct toegang tot de Rapportagetool en het Dashboard van je lopende SEO-campagne. Hierin zie het resultaat van je zoekwoord(en) en de werkzaamheden die per maand uitvoeren. Heel overzichtelijk.

Hoe koppel ik mijn Google Analytics aan het SEO-dashboard in Mijn Youvia?

Heel eenvoudig. Ga naar https://launchpad.youvia.nl/seo/dashboard. Volg dan de volgende stappen: Analytics → Analytics instellen → Single Google-account → Connect.
Selecteer de juiste gebruiker en klik weer op Connect. Dat is alles! Mocht het niet lukken, bel ons gerust of stuur een WhatsApp naar de klantenservice. We staan voor je klaar!

Hoe deel ik Google Analytics-rechten met Youvia?

Ga hiervoor naar https://analytics.google.com/analytics/web/provision/#/provision. Volg dan de volgende stappen: Admin → Gebruikersrechten beheren → Klik op de blauwe plus en geef rechten aan seo@seoanalyticsteam.com. Dat is alles!

Heb je een andere vraag?

Kom maar op! Onze digitale coaches staan te springen om je verder te helpen.

Bel 020 - 7718235
Maak een belafspraak
Medewerker Youvia Blauw Vrouw

Wij zijn Youvia

Jouw digitale coach voor online succes.

Youvia USP Illustratie Onestopshop
One-stop-shop voor ondernemers

Van websitebouw tot marketplaces: bij ons vind je alle tools onder één dak.

Youvia USP Illustratie Tijdbesparend
Tijdbesparend

Je kunt het zelf doen óf uitbesteden. Zo houd jij tijd over om te ondernemen.

Youvia USP Illustraties Persoonlijk
Persoonlijke begeleiding

Iedere onderneming is anders. Daarom bieden onze digitale coaches altijd advies op maat.

Youvia Illustratie USP Producten Koppeling
Altijd een oplossing die bij jou past

Samen bekijken we welke oplossing het beste bij je huidige situatie past.

Ga met speels gemak aan de slag met je online marketing

Swing GIF

Vertrouw op de kennis van de ervaren experts van Youvia

YOUVIA SPEELSGEMAK SWING Mirrored
Image 9
Image 10
Email Signature Logo
Vrouw 01

Klaar om nieuwe bezoekers en klanten te werven met SEO?