Serena van De Stroopwafelwinkel geeft online marketing gewoon uit handen

Goudse Stroopwafels

Na een spontane en verrassende kennismaking met Youvia besloot Serena Boon van De Stroopwafelwinkel om het bouwen van een nieuwe website, inclusief webshop, uit handen te geven. Een korte tijd later volgde ook het opzetten van de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk), de reviewtool Klantenvertellen en op dit moment is Serena bezig met het uitrollen van een Google Adwords-campagne.

“Iedereen bij Youvia is heel proactief. Daarom zou ik deze samenwerking echt alle ondernemers aanbevelen.” 

  • Een gloednieuwe website en webshop.
  • Na positieve samenwerking ook alle andere online-marketingactiviteiten uitbesteed.
  • Stukken goedkoper dan bij andere partijen.


Doel: Alles onder één dak 
De Stroopwafelwinkel: bij het horen van de bedrijfsnaam loopt het water je al in de mond. Hier verkoopt Serena Boon echte Goudse stroopwafels, gebakken in de befaamde Stroopwafelbakkerij Markus. In 2018 nam Serena de bestaande website en online winkel over. De website die toen live stond beviel haar niet. “Ik was er qua design toen niet blij mee. Het was niet overzichtelijk en stimuleerde bezoekers ook niet om stroopwafels te kopen. Bovendien draaide alle belangrijke systemen bij een andere aanbieder. De domeinnaam werd beheerd door het ene bedrijf, de websitebouwer was weer een andere partij. Dat wilde ik makkelijker maken en gewoon alles onder één dak samenbrengen.”


Oplossing: Online marketing uitbesteden
Serena’s man – die toevallig ook de stroopwafelbakker is – werd benaderd door Youvia. Bij gebrek aan een eigen website, vroeg hij onze experts om Serena’s website eens onder de loep te nemen. “Ik wist van niks. Toen kreeg ik opeens een uitgebreid rapport opgestuurd met daarin alle aanpassingen die Youvia suggereerde. Nou, dat was wel even een wake-up-call. Het advies van Youvia liet zien wat er allemaal verbeterd moest worden.”

Serena informeerde naar de kosten en werd ook daar positief verrast. “Het viel me enorm mee. Mijn toenmalige websitebouwer was zelfs bijna 2.000 euro duurder. Dus ik zei tegen Youvia: als jullie kunnen bouwen wat ik voor ogen heb, dan mag je aan de slag.”

Zogezegd, zo gedaan. In samenwerking met onze webdesigner, copywriter en webbouwer transformeerde Serena de website én webshop van DeStroopwafelwinkel.nl tot een verkoopkanaal anno 2021. Daarbij werd ze volledig ondersteund. “Ik ben zelf niet technisch, en ook echt geen schrijver. Bij Youvia namen ze dit allemaal van me over. Ik leverde wel mijn input aan, zodat het uiteindelijk volledig mijn smaak én mijn verhaal werd. Helemaal zoals ik het wilde.” 

Resultaat: Zeer positieve samenwerking 
Nadat de website live ging, besloot Serena om door te pakken en ook aan de slag te gaan met de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk) en de reviewtool Klantenvertellen. “Ik koos gewoon voor het hele pakket. Eén van de redenen daarvoor is dat ik merkte dat de verkoop van mijn producten in coronatijd afnam. Ik wil terugkomen op het oude niveau, en goed gevonden worden helpt daarbij. Om die reden heb ik ook met Youvia afgesproken te starten met een Shopping-campagne. Door Google Adwords in te zetten, trek ik meer bezoekers naar mijn website. Die zien daar mooie foto’s en leuke relatiegeschenken. Op die manier hoop ik de orders weer te laten stijgen.”

Voor ondernemers die overwegen om met Youvia samen te werken, heeft Serena dan ook één duidelijke boodschap. “Doen! Het is echt zo’n fijne samenwerking. Bij Youvia denkt het team echt met je mee. Bij de meeste partijen moet jij de webbouwer aansturen en aangeven wat je wilt laten doen. Bij Youvia is dat andersom. Zij nemen het initiatief en proberen alles uit de kast te halen om jouw website zo goed mogelijk te laten lopen. En komen ze met ideeën die je niks vindt? Dan doe je het niet. Het is heel transparant en ongedwongen, en dat leidt dus tot een ontzettend goed resultaat.”

Overweeg jij om jouw online-marketingactiviteiten uit te besteden?Onze experts adviseren je graag over de mogelijkheden. Doe hier de gratis Online Marketing Check of neem contact met ons op. Binnen 1 werkdag weet je meteen hoe jouw bedrijf er digitaal voor staat.