Ondernemen tijdens de lockdown: zo pak je het aan

Ondernemen Tijdens De Lockdown Zo Pak Je Het Aan

Nederland is nog steeds op slot. De horeca kreeg het tijdens de intelligente lockdown al zwaar te verduren. Met ingang van de nieuwe maatregelen moeten nu ook veel andere bedrijven dicht. Als ondernemer vraag je je ongetwijfeld af wat je kunt doen om toch iets van inkomsten te realiseren of vaste klanten te behouden. De sleutel is online marketing.

Je website als informatiepunt

We schreven het een paar maanden geleden al: door de lockdown speelt het leven zich meer en meer online af. Goed vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google is daarom enorm belangrijk als je een ondernemer bent. Maar omdat klimmen in de zoekresultaten een proces van maanden is, levert het niet meteen inkomsten op. Wat kun je dan wél doen? 

Je website inzetten als online visitekaartje, bijvoorbeeld. Omdat je als ondernemer je klanten natuurlijk zo goed mogelijk van dienst wilt zijn, is het slim om een lockdownbericht op je website te plaatsen. Bijvoorbeeld "Beste klant, ons restaurant is gesloten, maar je kunt bij ons afhalen" of "Onze winkel is gesloten, maar je kunt wel telefonisch een bestelling plaatsen".

Ook door tijdelijk je openingstijden aan te passen en te vermelden welke regels er gelden bij het bestellen of afhalen van producten, weten de klanten precies waar ze aan toe zijn. Je kunt zelfs vermelden welke andere COVID-proof diensten je tijdelijke aanbiedt, zoals een knipconsult via Zoom of een digitale yogasessie. Goed om te weten, wij passen de openingstijden graag voor je aan.
Een laatste belangrijke aanpassing om te doen is (nieuwe) klanten vragen hun e-mailadres achter te laten. Zodra de maatregelen versoepelen kun je ze via deze weg een bericht sturen. Op deze manier weten ze het meteen als je zaak weer opengaat en kunnen ze meteen een afspraak maken.

Wil jij een tijdelijke coronamelding op je Youvia website of je openingstijden aanpassen,
maar weet je niet hoe dit moet?

No worries: 
bij Youvia doen we dit gratis voor je. 
Bel onze klantenservice, ze zijn bereikbaar op: 020-4086400.

En we gaan direct voor je aan de slag.

Verkoop je producten via marketplaces

Als ondernemer is het ook slim om te denken aan het opzetten van een webshop. Of je nou een winkel hebt, een restaurant runt of een contactberoep uitvoert. Op deze manier kunnen jouw klanten online producten aanschaffen die passen bij jouw bedrijf. 

Zelf een online winkel opzetten is misschien niet het eerste waar je trek in hebt. Gelukkig hoeft dat helemaal niet ingewikkeld te zijn. Tegenwoordig kun je producten ook aanbieden op online marketplaces. Dit zijn websites zoals Bol, eBay en Marktplaats waar jij jouw producten kan verkopen. Zo lift je eenvoudig mee op online shopping-mogelijkheden, ook als je geen grote speler bent.

Even sparren

Bij Youvia bieden we ondernemers de mogelijkheid om te sparren over de mogelijkheden van online marketing. Gratis en voor niets. Juist in deze tijden vinden we het enorm belangrijk dat iedereen kan meedoen, of je nu een doorgewinterde ondernemer bent of net bent begonnen met je zaak. 

Wil jij even sparren? Plan dan meteen een afspraak in en bespreek de mogelijkheden met een digitale coach van Youvia. We staan voor je klaar!