YOUVIA WFC meets Youvia | update 1

Microsoftteams Image (12)

Youvia meets YOUVIA WFC


Zoals een aantal van jullie al weten, sponseren wij sinds kort YOUVIA WFC, een damesvoetbalteam uit Rwanda. Toevallig dragen we dezelfde naam. 😉 Recent is onze CEO Raymond van Eck op bezoek gegaan bij onze meiden in Kigali en door middel van een aantal blogs delen wij zijn ervaringen met jullie.

25-11-2022

Raymond: Voorzitter Ndarama Mark heeft me uitgenodigd om te laten zien wat YOUVIA WFC inhoud en wat zij doen voor de Rwandese gemeenschap. Een prachtige kans ook om te zien hoe onze sponsoring wordt ingezet en hoe we als Youvia langs deze weg ons steentje bijdragen aan een hopelijk iets betere wereld. Met deze post wil ik jullie een beetje meenemen in wat er de komende twee dagen op het programma staat, zodat jullie een gevoel hebben wat er hier uit naam van Youvia gebeurt.

Vanmorgen ben ik vertrokken richting Kigali voor een bliksembezoek van vrijdagavond tot en met zondag, waarna ik maandagochtend vroeg in de ochtend terug op Schiphol zal zijn. Wat ontzettend handig is tegenwoordig, is dat er WiFi aan boord van het vliegtuig is. Daarmee ervaar je echt next level remote working. Als online marketing bedrijf natuurlijk heel gewoon. 😅 Het blijft een raar iets om Teams meetings te doen op ruim 11 kilometer hoogte, maar effectief is het wel. Immers kan je pakweg 10 uur lang geen kant op en zo achter de laptop gaat de tijd snel voorbij.

Aankomst

Bij aankomst zojuist stond er een heel welkomstcomité op me te wachten. Zowel de voorzitter (links op de foto) als de aanvoerder van het elftal (midden) gaven aan zo ontzettend blij met ons als Youvia te zijn. Dat heeft gelijk een goed gevoel, ondanks de enorme onweersbuien (die het komend weekend zullen aanhouden volgens de voorspelling). Nu ben ik net in het hotel aangekomen en volgt er een kort nachtje, want om 6:30 morgenochtend is het Umuganda.

Umuganda

Elke laatste zaterdagochtend van de maand doen alle Rwandezen en hun gasten tussen 18 en 65 jaar mee aan de Umuganda. Hetgeen letterlijk betekent “samenkomen met een gemeenschappelijk doel om een ​​resultaat te bereiken”. Vanaf 6:30 staat de hele ochtend in het teken van het gezamenlijk schoonvegen van de straten, het doen van kleine reparaties aan straten en afwatering, het planten van bomen of het bouwen van scholen. Ook de expats of vakantiegangers worden aangemoedigd om deel te nemen aan het gemeenschapswerk. Zo draagt Umuganda ook bij aan de saamhorigheid onder de bevolking en een thuisgevoel voor buitenlandse gasten (aldus Wikipedia). Ik ga met Ndarama aan de weg werken ten noorden van Kigali. Zwaar werk volgens hem, maar daar wordt niemand slechter van. Eerlijk gezegd vind ik het echt een goed initiatief. Het valt me op dat de straten erg schoon zijn. Rwanda wordt het schoonste land van Afrika genoemd en daar draagt de Umuganda enorm aan bij.

Premier League

Na de Umuganda gaan we naar de club om de wedstrijd van YOUVIA WFC te kijken. Inmiddels is de competitie al een paar duels onderweg en onze dames staan als nieuwkomer met een beperkt budget in de Premier League op een keurige plek in de middenmoot.

Naast wat officiële meetings en een persconferentie van de trainer, is het zondag ook een interessante dag. We hebben de hele dag een meeting met een aantal mensen van de club waarbij ik een strategische sessie ga begeleiden. Deze sessie is bedoeld om te kijken hoe YOUVIA WFC meer sponsors uit Rwanda kan binnenhalen en hoe de club kan groeien naar een structurele club in de Premier League. Daarbij gaan we ook kijken naar hun digitale marketing. Dus al onze Youvia-expertise komt aan bod. Na deze meetingdag zal het alweer tijd zijn om huiswaarts te gaan, maar ik ben benieuwd hoe het zal zijn.

Goed weekend vanuit Kigali, Nkunda Youvia!


P.S. er komen dus nog updates aan. 😃