Van patisserie aan huis naar eigen locatie met goedlopende webshop

Printscreen Viola's

“De webshop heeft zéker meer klanten naar onze patisserie getrokken en
we zijn ontzettend blij met de efficiëntie die deze samenwerking met zich meebrengt."

- Viola Cennini, eigenares van Viola's Patisserie in Eindhoven

Viola's Patisserie maakt taarten, gebakjes en chocolade voor iedereen om van te genieten, ongeacht allergieën of dieetkeuzes. Minder suiker, vegan of keto; het kan allemaal zonder in te leveren op smaak.

Viola begon vanuit huis en met behulp van Youvia heeft ze inmiddels een eigen patisserie én goedlopende webshop. Meer over haar inspirerende verhaal en onze samenwerking lees en bekijk je hieronder:


Wat is de reden geweest dat jullie in zee zijn gegaan met een online marketingbureau?

"Ik ben gestart vanuit huis en ik vond het belangrijk om een bureau in te schakelen voor het bouwen van een website, zodat deze gelijk perfect was," vertelt Viola. "Ik heb voor Youvia gekozen nadat ik ze ben tegengekomen op een beurs van de Kamer van Koophandel. Ik zag daar voorbeelden van een aantal websites die ze gebouwd hadden en dat zag er top uit." Ze gaat verder: "Inmiddels zijn we vanuit huis naar een patisserie gegaan en zijn we meegegroeid met Youvia. We hebben intussen ook een webshop en ze maken reclame voor ons op social media, dus daarop adverteren we."

Hoe zijn de marketingdoelstellingen bepaald?

Op een gegeven moment was het belangrijk om te gaan nadenken over een uitgebreidere online marketingstrategie. Viola legt uit hoe de bijbehorende doelstellingen tot stand kwamen: "We hebben onze marketingdoelen vooral bepaald aan de hand van onze webshop. We wilden moderniseren en meer omzet genereren." Youvia ging aan de slag met een goedwerkende, moderne webshop. Viola: "Onze accountmanager kwam op een gegeven moment met het advies om te gaan adverteren op social media. Dus dat hebben we gedaan. En dat werkt!"

Welke activiteiten zijn uitgevoerd om jullie doelen te behalen?

"Youvia is gestart met het bouwen van een website, welke regelmatig wordt geüpdatet. Daarna is de webshop gekomen en later de social media campagne. Er vinden regelmatig gesprekken plaats met onze accountmanager om het succes van onze samenwerking te blijven waarborgen." Belangrijk om mee te geven, vindt Viola: "Het is heel veel werk, daar moet je je niet in vergissen. Een eigen webshop en eigen website, daar ben je even mee bezig. Maar Youvia staat altijd voor me klaar wanneer ik vragen heb en het eindresultaat is echt top."

Wat waren je verwachtingen vooraf?

Van de website had ze duidelijke verwachtingen, maar bij de social media campagne was dat anders: "Ik had er eigenlijk niet zoveel verwachtingen van. Ik was zelf al vrij actief op social media, dus ik was benieuwd naar wat de advertenties van Youvia zouden gaan doen. Ik heb mijn verwachtingen laag gehouden, maar deze zijn zeker overtroffen."

In hoeverre heeft deze strategie bijgedragen aan meer klanten voor Viola's?

Viola regeert enthousiast op deze vraag: "De webshop heeft zéker meer klanten naar onze patisserie getrokken." Maar de samenwerking heeft ook andere voordelen: "We zijn heel blij met de efficiëntie die het met zich meebrengt," aldus Viola. "Door de webshop weten we vooraf precies wat we moeten produceren. Het is denk ik voor klanten ook heel fijn om te kunnen zien wat we allemaal kunnen maken, wanneer ze het op kunnen halen en dat wij alles al klaar hebben staan op het moment dat ze hier naartoe komen."

Hoe ervaar je de samenwerking met Youvia?

"Ik ervaar de samenwerking met Youvia (al 6 jaar lang) als zeer prettig. Deze is heel belangrijk voor mij en voor de patisserie. Het is natuurlijk fantastisch als je hoog scoort in Google met zó'n mooie website." Ze concludeert: "Hierdoor kunnen wij weer meer mooie gebakjes produceren."

Zou je Youvia aanraden aan andere ondernemers?

"Youvia zou ik zeker aanraden. Je hoeft alleen maar te kijken naar het mooie resultaat van onze website en webshop om te zien waarom ik zo tevreden ben. Daarnaast ben ik zeer te spreken over de prijs/kwaliteitverhouding en het stukje online marketing dat ze voor ons doen, is echt top."


Ben jij ook al een tijdje op zoek naar de juiste oplossing voor jouw onderneming? Of wil je weten wat een advertentiecampagne op social media voor jouw doelen zou kunnen betekenen? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek met ons in.
Binnen 1 werkdag kun jij weten hoe jouw bedrijf er digitaal voor staat en wat je moet doen om de volgende stap te zetten. 🚀

Meer lezen?