Het belang van vermeldingen in online bedrijfsgidsen

De meeste mensen gebruiken online bedrijfsgidsen om bedrijfsinformatie op te zoeken en reviews te lezen voordat ze overgaan tot aankoop. Als jouw bedrijf niet in deze bedrijfsgidsen staat, kunnen veel klanten je gewoonweg niet vinden. Het is daarom belangrijk om in zoveel mogelijk relevante gidsen en sites vermeld te worden en om controle te hebben over deze informatie. De online locatie- en reputatiemanager van Youvia helpt je hierbij.

Meer bezoekers uit lokale zoekopdrachten

Bedrijven met een volledig, geoptimaliseerd online bedrijfsprofiel krijgen 52% meer bezoekers uit lokale zoekopdrachten via Google, Bing of Maps. Ze worden dus eerder gekozen door nieuwe klanten.

Belangrijkste voordelen van de online locatie manager

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 01
Jouw bedrijf in één keer overal aangemeld

Met één druk op de knop verschijnt jouw bedrijf op alle belangrijke sites, navigatie-apps, sociale media en meer. Waaronder de Telefoongids en Gouden Gids, Google Mijn Bedrijf, Facebook, TomTom, Openingstijden.nl en vele andere platformen. Jouw vermeldingen op deze online platformen zal jouw lokale rankings in Google, Bing en andere zoekmachines verbeteren.

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 02
Een compleet bedrijfsprofiel

Jouw bedrijf is zoveel meer dan alleen een bedrijfsnaam, het adres en je telefoonnummer, zoals openingstijden, feestdagen, adreswijzigingen, promotiefoto’s en nog veel meer. Zorg ervoor datjouw bedrijfsprofiel compleet is. Klanten weten dan altijd waarvoor en wanneer ze bij je terecht kunnen.

Youvia Netwerkprofiel Illustratie 04
Eén keer bijwerken is overal bijwerken

Nooit meer op iedere site of platform apart in te loggen om bijvoorbeeld je openingstijden te wijzigen. Gewoon één keer bijwerken en de tool zorgt ervoor dat het overal wordt bijgewerkt.

Youvia Netwerkprofiel Illustratie 02
Verzamel en beheer je beoordelingen en reviews

De online reputatie van jouw bedrijf levert je nieuwe klanten op. Of het kost je klanten als je geen of een slechte online reputatie hebt. Met onze tool verzamel en beheer je beoordelingen en reviews. Ook kan je snel op vragen reageren, alles vanuit één plek.

Youvia Illustratie USP Producten Ondersteuning
Volg je concurrenten en trends

Je weet niet of je wint van jouw concurrent als je dat inzicht niet hebt. Met de tool zie je direct hoe jouw bedrijf beoordeeld wordt ten opzichte van je belangrijkste concurrenten.

Youvia Illustratie USP Producten Inzage
Alle resultaten in één overzichtelijk dashboard

Alle prestaties, zoals het aantal keren dat je gevonden wordt, het aantal bezoekers en de conversies en al jouw online beoordelingen en reviews (van bijvoorbeeld Google, Facebook, Telefoongids, Klantenvertellen en Tripadvisor in één overzichtelijk dashboard.

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 03

Wil je een demo van de Online Locatie Manager?

  1. Klik op de onderstaande button, vul je gegevens in en geef aan wanneer je bereikbaar bent.
  2. Een van onze digitale coaches neemt contact met je op en geeft je een demo van de tool. Besluit je verder te gaan, dan gaan we voor je aan de slag.
  3. Tijdens één-op-één gesprek word je geholpen bij het inrichten van de tool/software zodat je snel aan de slag kunt.
  4. Elke maand ontvang je een rapport waarin alle prestaties te zien zijn. Daarnaast heb je regelmatig contact met één van onze experts.
Vraag een expertadvies en vrijblijvende demo aan

En je wordt binnen 1 werkdag teruggebeld

e-book beter online gevonden
e-book beter online gevonden

Beter lokaal gevonden worden?
Download het e-book met onze tips.

De ultieme gids gemaakt voor MKB-ondernemers die graag voorlopen op hun concurrenten.

Wij zijn Youvia

Jouw digitale coach voor online succes.

Youvia USP Illustratie Onestopshop
140 jaar werken voor ondernemers

Al 140 jaar helpen we bedrijven in contact te komen met nieuwe klanten, eerst met De Telefoongids en de Gouden Gids, later volledig online met Youvia

Youvia USP Illustratie Tijdbesparend
Ruim 30.000 tevreden klanten

We helpen ruim 30.000 bedrijven uit voornamelijk het midden- en kleinbedrijf, van start-ups tot nationale ketens en in alle branches met hun online zichtbaarheid.

Youvia USP Illustraties Persoonlijk
Transparant

Volledige transparantie met maandelijkse rapportages.

Youvia Illustratie USP Producten Koppeling
Toewijding

Een team van toegewijde online marketing specialisten en accountmanagers die altijd voor je klaar staan.

One-stop-shop

We hebben alle online marketing diensten en expertise die je nodig hebt om jouw bedrijf online te laten groeien op één plek.

Wat is de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk)?

Met de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk) deel je jouw bedrijfsgegevens op meer dan dertig belangrijke websites, zoals Facebook, 1888 en Google. Het is daarmee jouw visitekaartje op het web.

Bij welke netwerkpartners kan ik mijn bedrijfsgegevens publiceren?

Dat is een hele lijst met als belangrijkste onder andere Google Mijn Bedrijf, De Telefoongids, Bing, Apple, TomTom en Facebook. 


Welke netwerkpartner is het meest belangrijk en waarom?

Bij Youvia vinden we Google Mijn Bedrijf de belangrijkste netwerkpartner. Dit omdat veel klanten hun zoektocht beginnen op Google. Maar ook de andere partners zijn waardevol: tezamen zorgen ze ervoor dat jouw bedrijf overal op het web te vinden is.

Wat zijn de belangrijkste gegevens die ik moet vermelden op mijn Bedrijfsprofiel?

Het doel van de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk) is dat jouw bedrijf goed vindbaar is. Vermeld daarom altijd de adresgegevens van je bedrijf, de URL van je website, de openingstijden (indien van toepassing) en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent. Een korte beschrijving van jouw bedrijf en relevante foto's zorgen er daarbij voor dat jouw klanten weten waarom ze voor jouw bedrijf moeten kiezen.

Ik wil foto's op mijn profiel plaatsen, waarmee moet ik rekening houden?

Met deze foto's laat je zien waar jouw bedrijf voor staat. Zorg daarom dat je foto's professioneel en representatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan foto's van het bedrijfspand, zowel van binnen als van buiten, foto's van je medewerkers of relevante projecten.

Ik wil in de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk) een beschrijving zetten van mijn bedrijf, wat kan ik daar het best vermelden?

Het doel van deze beschrijving is om potentiële klanten te laten weten waarom ze voor jouw bedrijf moeten kiezen en niet voor de concurrent. Vertel daarom wat je bedrijf doet, wat de missie is en wat voor producten je verkoopt. Let op je taalgebruik en check voor de zekerheid je spelling. Wel zo professioneel!

Heb je vragen?

Stel ze gerust. Onze digitale coaches staan voor je klaar!

Bel 020-4086400
Stuur ons een bericht
Man 03

Inspiratie en advies

Inspiratie, tips en adviezen voor ondernemers

Join the club!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste online marketingtips.

Schrijf in