Waarom is online marketing belangrijk? Onze experts vertellen...

Zonder Titel (1000 X 788 Px) (2000 X 1400 Px) (3000 X 2100 Px)

Veel ondernemers hebben het gevoel dat ze iets met online marketing 'moeten’, maar weten niet precies wat.

Johan van Venrooij, één van onze senior marketingadviseurs, hoort dit regelmatig. Hij legt uit: “Een eerste stap naar de online wereld kan voor velen een drempel zijn, maar vroeg of laat besef je dat je er niet onderuit komt. Denk maar eens terug aan alle keren dat je een product of dienst nodig had. Waarschijnlijk begon die zoektocht in de meeste gevallen bij Google of een andere online zoekmachine. De bedrijven die je al die keren hebt gevonden, waren goed vindbaar vanwege hun hoge positie in de resultaten van jouw zoekopdracht. Zo’n “goede” positie komt alleen niet uit de lucht gevallen,” bevestigt hij. “Deze bedrijven doen aan online marketing.”

Marnix Bos, onze senior SEA specialist, valt hem bij: “Naar mijn overtuiging is online zichtbaarheid van essentieel belang voor bedrijven. Het is dus ook logisch dat vrijwel elk bedrijf tegenwoordig een website heeft en vaak aanwezig is op sociale media. Bedrijven begrijpen dat ze actief moeten zijn op digitale platformen om hun bedrijf kenbaar te maken. Helaas blijft het hier vaak bij veel bedrijven steken.” Hij vervolgt: “Ik hoor dan bijvoorbeeld 'ik heb een fysieke winkel, dus dat is niet nodig' of 'ik heb een website, dus ik ben vindbaar', maar dit is slechts gedeeltelijk waar. Jouw concurrenten hebben dit namelijk ook. Tevens ondergaat jouw bedrijf dagelijks veranderingen. Als je deze ontwikkelingen niet communiceert, zullen potentiële nieuwe klanten hier niets van afweten.”

Het begint allemaal met een goede website. Maar wat maakt een website goed? Marnix legt uit: “Een website kun je in zekere zin vergelijken met een plant. Je kunt er één aanschaffen, maar zonder onderhoud en water zal deze verwelken. Een website - en daarmee jouw online zichtbaarheid - is eigenlijk ook een levend organisme. Geef het de nodige aandacht en pas regelmatig de inhoud aan door het toevoegen van nieuwe producten of diensten en het updaten van je techniek.

Een website is het begin, maar er zijn tal van manieren om potentiële nieuwe klanten te bereiken. Denk aan advertenties in Google (SEA) of op sociale media en het streven naar een hogere positie in de zoekresultaten via zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Met instrumenten zoals Google Analytics 4 kun je zien hoeveel mensen jouw website bezoeken en hoelang ze er blijven. Je kunt zelfs meten hoe vaak bezoekers formulieren invullen en hoe ze op jouw website terechtkomen. Deze waardevolle informatie stelt bedrijven in staat om inzicht te krijgen in de herkomst van hun klanten en concluderen daaruit hoe ze hun doelgroep het beste kunnen bereiken.

Manuel Verstijnen, senior online marketingspecialist, benadrukt: “Online marketing is onmisbaar voor een bedrijf, omdat het je in staat stelt je doelgroep zo nauwkeurig mogelijk te bereiken op een voor jou effectieve manier. Het helpt je om aan nieuwe klanten te komen, maar ook om zoveel mogelijk informatie over jouw doelgroep te verzamelen. Hierdoor zie je niks meer over het hoofd en kun je dit blijven toepassen voor een optimaal resultaat voor jouw bedrijf. We leven in een tijd waarin mensen constant online zijn, dus waarom zou je dit niet in je voordeel gebruiken?

Met de juiste strategie, kennis en wat geduld kan jouw bedrijf ook een goede positie in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines bereiken. Hoe eerder en hoe slimmer je begint, hoe sneller jij hier ook bent. Aangezien toegeven aan de online wereld onvermijdelijk is gebleken, kun je het maar beter goed doen. Youvia kan jou helpen om de beste strategie in te zetten, zodat jouw online aanwezigheid on point is.

Wil jij sparren over de groeikansen van jouw bedrijf met online marketing? Aarzel dan niet en neem contact met ons op of vraag direct een gratis adviesgesprek aan.

Als je graag meer wil leren over de belangrijkste onderwerpen binnen de online marketing, kijk dan eens naar onze webinarplanning en meld je aan voor het volgende webinar.
Vrouw 04

Iedere onderneming is anders. Daarom geven wij graag online marketingadvies op maat.

Onze online marketingspecialisten zoeken geheel vrijblijvend voor je uit welke online marketingoplossing het beste bij de situatie van jouw bedrijf past.

Lees hier andere relevante blogs: