Een Google-Analytics-account aanmaken?

Een Google Analytics Account Aanmaken


How-to over Google Analytics

Stap voor stap naar je eigen Google Analtytics account. Verzamel de statistieken over je websitebezoekers en ga gericht te werk.                     

Met Google Analytics verzamel je statistieken van je website die je gemakkelijk kunt inzien. Je beantwoordt hiermee vragen als "Hoeveel conversie levert mijn site op?", "Waar komen mijn bezoekers vandaan?" en "Welke pagina's zijn favoriet?" De analyses geven een beeld van hoe je je website het beste optimaliseert voor de gebruiker.    
                 

Stap 1: Log in met je Gmail-account

Ga naar www.google.com/analytics en klik op 'Een account maken'. Nadat je op 'Een account maken' hebt geklikt, log je in met je Gmail- of Google-account. 

Stap 2: Meld je website aan

Rechts op je scherm zie je de knop 'Aanmelden'. Klik op deze knop om je website direct aan te melden voor Google Analytics. In deze how-to gaan we ervan uit dat je je eigen website wilt bijhouden. Kies voor 'Website'. 

Stap 3: Vul je websitegegevens in

Vul je accountnaam in (liefst de naam van je bedrijf) en geef alle websitegegevens en bedrijfsgegevens op die gevraagd worden. Bepaal vervolgens in welke mate je je gegevens deelt en geef aan met wie je dit wilt delen. 

Stap 4: Installeer de tracking-ID op je website

Na het invullen van alle gegevens ontvang je een tracking-ID ofwel een 'tag' Deze code vormt je account-ID. Google Analytics gebruikt dit nummer om de resultaten van je website te kunnen meten ('tracken'). Kopieer en plak deze code in de html-code van elke pagina die je wilt bijhouden. De code plak je vóór de laatste code in de html. 

Doe dit zelf via het programma waarin je jouw website beheert (je CMS). Of mail de trackingcode naar de beheerder van je website. Let op: sommige systemen hebben een speciale plek voor het installeren van een Analytics-tag. Dit staat dan aangegeven. 

Je eigen professionele website laten bouwen?

Altijd online met een website op maat. Perfect vindbaar in Google, leesbaar op alle apparaten en eenvoudig in onderhoud.