Het belang van een goed bedrijfsprofiel  

Wereldwijd zoeken consumenten online naar bedrijven en producten. Daarom is het belangrijk dat de online vindbaarheid van jouw bedrijf ook in orde is. Zoekmachines zoals Google zijn hier-
in leidend. Gebruikers vertrouwen hier volledig op de resultaten die ze getoond krijgen. Die worden daarvoor opgebouwd door het algoritme achter de zoekmachine zelf.

Een essentieel element in dit algoritme is de informatie die door een bedrijf wordt verstrekt, zoals bedrijfsnaam, adres, telefoon en het websiteadres. De combinatie van deze basisgegevens zijn voor Google een soort ‘digitale vingerafdruk’. Hoe vaker Google deze vingerafdruk
ziet, op meerdere plekken op het internet, hoe groter de kans dat jouw bedrijf hoog in de zoekresultaten verschijnt.


Nog beter vindbaar met de Online Locatie Manager

En dat is waar onze Online Locatie Manager om de hoek komt kijken. Bij Youvia hebben we namelijk slimme tooling waarmee we jouw bedrijfsgegevens op meer dan 30 verschillende websites kunnen plaatsen. Dit zijn websites waar zoekmachines veel waarde aan ontlenen, zoals Google Mijn Bedrijf, Facebook, Tripadvisor, Yelp, 1888 en Foursquare.

Deze groot zakelijke ondernemers gingen je voor.

Logo Humankind
Multicopy Over Ons Logo
Alliance Logo
Auping Logo

Dirk Tas Met Schaduw E1554213025656
Autovakmeester Logo
Carprof Logo
Logo Kentekenloket

Dé oplossing voor bedrijven met meerdere vestigingen

Als je een onderneming runt, is het belangrijk om je je bedrijfsgegevens up-to-date te houden. Zeker wanneer je meerdere vestigingen of locaties hebt. Bij Youvia helpen we je hiermee. Met de Online Locatie Manager beheer je al je bedrijfsgegevens vanuit één centrale plek. Hierdoor houd jij tijd over om te doen waar jij goed in bent: jouw onderneming laten groeien.

Alle voordelen op een rij

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 01
Bedrijfsgegevens optimaliseren

Pas met één klik je de bedrijfsgegevens (o.a. openingstijden, bedrijfsomschrijving, foto's etc.) voor verschillende locaties aan. Nooit meer verkeerde informatie online!

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 02
Review beheer en monitoring

Bespaar veel tijd en moeite door alle klantbeoordelingen op één plek te bekijken, te beheren en te beantwoorden.

Youvia Netwerkprofiel Illustratie 04
Koppeling met social media

Door de koppeling met alle grote sociale platforms, waaronder Facebook, Google, Twitter en LinkedIn, kun je in één keer op verschillende sociale media-kanelen tegelijk posten.

Youvia Netwerkprofiel Illustratie 02
Koppeling met Google Mijn Bedrijf

Maak je een Bedrijfsprofiel aan? Dan zorgen wij ervoor dat we voor alle aangesloten locaties de profielen van Google Mijn Bedrijf optimaliseren, verrijken, boosten en eventueel claimen. Hiermee wordt jouw bedrijf nog beter vindbaar in ’s werelds meest populaire zoekmachine.

Youvia Illustratie USP Producten Ondersteuning
Beheer en veiligheid

Beheer en bepaal zelf wie van jouw medewerkers toegang krijgt tot de bedrijfsprofielen. Ook heb je zelf in de hand met welke gegevens jouw bedrijf vindbaar is, zoals telefoonnummer, e-mailadres of alleen via social media.

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 01
Analyses en rapportages

Via je persoonlijke dashboard kun je relevante analyses en rapportages inzien. Denk hierbij aan klantacties zoals het aantal opgevraagde route- beschrijvingen, ontvangen telefoongesprekken en websiteklikken, maar ook aan Google-weergaven en een reviewoverzicht. Je kunt zelfs een concur- rentieanalyse bekijken rapportages uitdraaien.

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 03
SEO Search Tracker

Ook wordt het een stuk eenvoudiger om de online concurrentiepositie van jouw bedrijf per locatie
te bepalen. Via zoekopdracht-tracering bepaal je jouw lokale concurrenten met daarbij de belang- rijkste zoektermen. In één oogopslag zie je hoe jouw bedrijf of bedrijfslocatie ervoor staat, en wat de concurrentie doet.

Youvia Illustraties Producten Bedrijfsprofiel 03

Wil je aan de slag met de Online Locatie Manager?

  1. Vul je gegevens in en geef aan wanneer je bereikbaar bent.
  2. Een van onze digitale coaches neemt contact met je op. Tijd voor uitgebreid advies!
  3. Samen bespreken jullie de mogelijkheden.
  4. Alles naar wens? Dan maken we de offerte voor je in orde.
Plan hier je adviesgesprek in

En je wordt binnen 1 werkdag teruggebeld

Veelgestelde vragen

Wat is de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk)?

Met de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk) deel je jouw bedrijfsgegevens op meer dan dertig belangrijke websites, zoals Facebook, 1888 en Google. Het is daarmee jouw visitekaartje op het web.

Wat zijn de belangrijkste gegevens die ik moet vermelden op mijn Bedrijfsprofiel?

Het doel van de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk) is dat jouw bedrijf goed vindbaar is. Vermeld daarom altijd de adresgegevens van je bedrijf, de URL van je website, de openingstijden (indien van toepassing) en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent. Een korte beschrijving van jouw bedrijf en relevante foto's zorgen er daarbij voor dat jouw klanten weten waarom ze voor jouw bedrijf moeten kiezen.

Ik wil in de Online Locatie Manager (Bedrijfsprofiel op Netwerk) een beschrijving zetten van mijn bedrijf, wat kan ik daar het best vermelden?

Het doel van deze beschrijving is om potentiële klanten te laten weten waarom ze voor jouw bedrijf moeten kiezen en niet voor de concurrent. Vertel daarom wat je bedrijf doet, wat de missie is en wat voor producten je verkoopt. Let op je taalgebruik en check voor de zekerheid je spelling. Wel zo professioneel!

Ik wil foto's op mijn profiel plaatsen, waarmee moet ik rekening houden?

Met deze foto's laat je zien waar jouw bedrijf voor staat. Zorg daarom dat je foto's professioneel en representatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan foto's van het bedrijfspand, zowel van binnen als van buiten, foto's van je medewerkers of relevante projecten.

Welke netwerkpartner is het meest belangrijk en waarom?

Bij Youvia vinden we Google Mijn Bedrijf de belangrijkste netwerkpartner. Dit omdat veel klanten hun zoektocht beginnen op Google. Maar ook de andere partners zijn waardevol: tezamen zorgen ze ervoor dat jouw bedrijf overal op het web te vinden is.

Heb je vragen?

Stel ze gerust via dit formulier.

Inspiratie en advies

Inspiratie, tips en adviezen voor ondernemers

Join the club!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de beste online marketingtips.

Schrijf in