Een website (laten) maken voor je bedrijf? Is dat echt altijd nodig?

Vrouw Timmerwerk 01

Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zowel privé als zakelijk. Toch zijn er nog genoeg bedrijven in Nederland die nog geen eigen website hebben of de potentie hiervan niet optimaal benutten. Anno 2021 is een goede website als ondernemer echt onmisbaar. Al je (potentiële) klanten zijn dagelijks online, dus jij als ondernemer toch ook?! In dit blogartikel geven we je de 4 belangrijkste redenen om altijd een website te (laten) maken voor je bedrijf.


1. Je website is jouw online visitekaartje

Dankzij jouw website kunnen zowel bestaande als potentiële klanten alle informatie over jouw bedrijf vinden. Welke producten verkoop? Welke diensten bied je aan? Wat zijn je openingstijden? En hoe en wanneer ben je te bereiken? In één oogopslag kunnen ze zien wie je bent, wat je doet én wat jou onderscheidt ten opzichte van de concurrentie. Het geven van een fysiek visitekaartje is niet meer van deze tijd. Geef in plaats daarvan gewoon de URL van je website! 

2. Altijd bereikbaar

Dag en nacht bereikbaar zijn? Dat gaat makkelijk met een website! Zonder moeite kan jij je (potentiële) klanten 24 uur per dag mét waardevolle informatie te woord staan. Misschien wel precies de informatie die zij nodig hebben om over te gaan tot een aankoop of afname van een dienst. Dit betekent ook dat jij minder telefoontjes en e-mails hoeft te beantwoorden. Die informatie vinden ze namelijk gewoon zelf, op jouw website.

3. Verhoog de geloofwaardigheid van je bedrijf!

84% van de consumenten vindt dat bedrijven met een website geloofwaardiger zijn. Ongeacht of je een klein, middelgroot of groot bedrijf runt! Sterker nog: potentiële klanten zullen je overslaan als ze je niet op het internet kunnen vinden. Een website draagt bij aan de betrouwbaarheid. Wanneer jij geen website hebt, krijgen consumenten het gevoel dat je iets te verbergen hebt, of dat je simpelweg geen professioneel bedrijf hebt.

4. Nieuwe klanten bereiken

Een website helpt jou om nieuwe klanten digitaal te ontmoeten. Door middel van jouw website, wordt je ook vertoond in de zoekresultaten van Google! Je belandt dus midden in het web van mensen die op zoek zijn naar hulp of informatie. Hierdoor krijg je bezoekers op je website die interesse hebben in jouw producten en/of diensten. Wat kan resulteren in een aanvraag via een contactformulier, een e-mail of een belletje. Oftewel potentiële nieuwe klanten!

Wil je meer weten of het laten maken van een website? Bekijk dan onze website product pagina.

Online succes voor ondernemers, Da's Youvia!

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen uit onze kennisbank. Laat je inspireren!