Youvia over digitaal groeien bij New Business Radio

Youvia Over Digital Groeien Bij New Business Radio

Youvia te gast tijdens de Week van de Ondernemer:
"Wij zijn een one-stop-shop voor ondernemers."


Van 16 tot en met 22 november is het de Week van de Ondernemer. In het kader van digitaal ondernemen waren CEO
Raymond van Eck en Sales Director Zack Yaagoub te gast bij New Business Radio om meer te vertellen over Youvia. Hoe ondersteunen wij ondernemers bij hun digitale transitie? Dit zijn de belangrijkste vragen en antwoorden uit het interview.

Heeft corona de digitale transitie voor ondernemers versneld?

Raymond: "Voor de komst van corona waren veel lokale ondernemers niet bezig met hun website of online zichtbaarheid. Maar door de maatregelen zijn veel ondernemers gedwongen hier anders naar te kijken. Winkels mogen minder bezoekers ontvangen, horeca is tijdelijk gesloten. Zowel digitaal producten aanbieden als online zichtbaar zijn wordt hiermee opeens een stuk belangrijker. Om dit goed in te richten, heb je kennis van online marketing nodig.

Bij Youvia hebben we deze kennis in huis. Wij gidsen ondernemers door het woud van mogelijkheden. We helpen ze hun businessdigitaal vindbaar te maken, richten hun website goed in en managen hun online reputatie. Ook helpen we ondernemers hun bereik te vergroten door hun producten naar marketplaces te brengen. Op deze manier worden ondernemers goed vindbaar op platforms zoals eBay, Bol en Amazon". 

Zack: "Hiervoor beginnen we altijd bij de basis. In onze gratis Online Marketing Check bekijken we voor ondernemers wat de status is van hun online aanwezigheid. Je kunt dit zien als een soort APK-keuring voor je online marketingactiviteiten. Als we weten wat de verbeterpunten zijn, bekijken we ook de bedrijfsdoelstellingen. Daarna kunnen we aan de slag. Als ondernemer hoef je hier verder niet over na te denken, bij Youvia pakken we dit voor je op". 

Waar komt jullie ervaring vandaan?

Raymond: "Die ontzorgende aanpak hebben we bij Youvia van oudsher. Voorheen kende je ons als DTG, daarvoor stonden we bekend als de Telefoongids en de Gouden Gids. Omdat wij zelf ook die transitie hebben doorgemaakt die ondernemers nu doormaken, van papier naar digitaal, weten we precies hoe we dit moeten aanpakken.

Wij vinden het belangrijk dat online producten of diensten aanbieden kinderspel wordt. Het moet leuk zijn om te doen. Online marketing hoeft namelijk echt niet moeilijk te zijn. Vaak besteden ondernemers het nu uit aan dure agencies, maar dit is niet per se nodig. Wij maken online marketing bereikbaar voor alle ondernemers in het mkb". 

Wat kun je vertellen over marketplaces?

Raymond: "Een belangrijke ontwikkeling in de wereld van ondernemen is het inzetten van marketplaces. Bij Youvia hebben we de tools waarmee je met één druk op de knop al je producten aanbiedt bij webwinkels zoals eBay, Google, Bol en Amazon. Wat voor producten je ook verkoopt: als ondernemer is dit echt iets wat je moet willen. Ruim 50 procent van alle zoekopdrachten voor een fysiek product start namelijk op zo'n marketplace. Het bereik is hierdoor gewoon veel groter dan wanneer je alleen je eigen webshop zou inzetten. Bovendien ben je zo aanwezig dáár waar jouw klant begint met zoeken". 

Voor wie is dat interessant?

Zack: "Voor alle ondernemers die producten verkopen. Of dat nou babykleren of lampenkappen zijn. Bij Youvia kloppen allerlei soorten ondernemers aan. Belangrijk om hierbij te vertellen is ook dat wanneer je als ondernemer via Youvia start met marketplaces, wij 6 maanden lang een coach aanbieden die jou helpt om hier goed zichtbaar worden. Op deze manier haal je echt het maximale uit zo'n platform". 

Wat willen jullie meegeven aan ondernemers in Nederland?

Zack:  "Ga nu naar Youvia.nl en doe de gratis Online Marketing Check. Laat je gegevens achter en ontdek hoe jij er online voor staat. Dan nemen wij vrijblijvend contact met je op om met elkaar te kijken naar de oplossingen. Samen leggen we dan een goede online basis voor je onderneming".

Luister hier naar het volledige interview op New Business Radio.