Youvia verkoopt beoordelingsplatform Klantenvertellen aan eKomi

Youvia Verkoopt Beoordelingsplatform Klantenvertellen

Michael Ambros, CEO en Oprichter van eKomi (links) en Raymond van Eck, CEO van Youvia (rechts) bij de ondertekening van de transactie.

Amsterdam 13 januari 2021 -Youvia, voorheen bekend als DTG, kondigt de verkoop aan van het marktleidende beoordelingsplatform Klantenvertellen. Hieronder vallen naast Klantenvertellen ook de platformen Kiyoh en Patiëntenvertellen. Marktleider Klantenvertellen biedt Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om beoordelingen van consumenten te verzamelen, op het platform staan meer dan 7 miljoen reviews. De koper eKomi is een van de grootste review ondernemingen ter wereld met meer dan 200 medewerkers en kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Met deze verkoop waarborgt Youvia dat het review platform continue kan blijven ontwikkelen.
  

Youvia was sinds 2014 eigenaar van Klantenvertellen. Raymond van Eck, CEO van Youvia licht de verkoop toe: "Wij zien dit als een geschikt moment om de succesvolle ontwikkeling van Klantenvertellen met een nieuwe eigenaar voort te zetten en te versnellen. eKomi is een uitstekende partner voor Klantenvertellen met competenties en ambities om de groei voort te zetten".

Groeipotentieel vrijmaken
Michael Ambros, CEO en oprichter van eKomi: "Ik ben erg enthousiast over de samenwerking met Olaf Mieras, Directeur van Klantenvertellen. De culturele fit met eKomi is groot en onze investering zal hen helpen om extra groeipotentieel vrij te maken en uit te breiden in de Benelux. Het markeert ook de volgende mijlpaal in de buy-and-build strategie die we vorig jaar samen met Pride Capital hebben gelanceerd".

Mieras reageert hierop: "We zijn zeer verheugd dat we deel gaan uitmaken van de eKomi groep. Dit geeft ons de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan onze propositie en onze internationale ambities te versnellen. We danken Youvia ook voor de afgelopen zes jaar waarin we een duurzame marktleider in Nederland hebben kunnen worden en kijken ernaar uit om in de toekomst samen te werken als zakelijke partners".

De betrokken partijen delen geen financiële details van de transactie. De overname heeft geen impact op bestaande klanten van Klantenvertellen.