Klaas: "Mijn beoordelingen zorgen voor nieuwe klanten"

Klaas Culinair 2

10 jaar geleden is Klaas gestart met zijn droom: een bedrijf als kok aan huis. Sindsdien komt hij met Klaas Culinair bij mensen aan huis om ze een geweldige culinaire avond te bezorgen.

Tijdens het opstarten van zijn bedrijf, maar ook in de periode daarna, heeft hij een wijze les geleerd. Je kunt een geweldige kok zijn en de mooiste en lekkerste dingen bereiden, maar als mensen je niet kunnen vinden dan heb je daar niets aan.


Om deze reden heeft Klaas zich goed verdiept in het vindbaar maken van zijn website thuiskokklaasculinair.nl. Hij nam contact op met Youvia. Klaas geeft aan: “Ik heb veel contact gehad met Rachida en zij heeft mij op weg geholpen. Ik heb veel tijd geïnvesteerd in SEO-content en ik ben aan de slag gegaan met reviewmanagement, omdat ik reviews heel belangrijk vind.”

Naar aanleiding van de gesprekken kreeg Klaas Klantenvertellen aangeraden als oplossing. Hij laat ons weten: “Ik maakte alleen gebruik van Google reviews en reviews die klanten direct naar mij mailden nadat ik hen vroeg deze te schrijven. Deze plaatste in dan op mijn website. Voor de geloofwaardigheid werkt dat niet zo goed, want daar kun je technisch gezien natuurlijk ieder gewenst verhaal van maken.”

Klaas heeft nu verschillende soorten reviews op zijn website staan en vertelt: “Ik ben erg fanatiek in het uitvragen van reviews. Google reviews zijn veel moeilijker om te verkrijgen. Mensen moeten daar meer moeite voor doen en daarnaast moeten ze een Gmail account hebben. Ook al is wat zij krijgen goed, het moet wel echt heel bijzonder zijn voordat ze een review op Google plaatsen. Klantenvertellen werkt voor hen en mij beter. Als ik bij mensen heb gekookt, vraag ik of het naar wens was en geef ik aan dat ik een mailtje ga sturen en om een review zal vragen. Hierdoor verwachten zij de mail en is de stap naar het schrijven van een review klein.”

Tegenwoordig krijgt Klaas veel complimenten over de vindbaarheid van zijn website en zijn content: “Dit komt onder andere omdat reviews een onderdeel zijn van mijn SEO-strategie. Dit is misschien wel één van de moeilijkste onderdelen van SEO. Klantenvertellen helpt mij hier enorm bij”.

Overweeg jij om jouw online marketingactiviteiten uit te besteden? Onze experts adviseren je graag over de mogelijkheden. Doe hier de gratis Online Marketing Check of neem contact met ons op. Binnen 1 werkdag weet je hoe jouw bedrijf er digitaal voor staat en wat je moet doen om de volgende stap te zetten.