Online afspraken maken, laat je klanten zelf kiezen

Kapper 02

Krijg je de hele dag door telefoontjes, appjes of berichten van klanten voor het inplannen van afspraken? Laten we voorop stellen dat is natuurlijk heel fijn, dit betekent namelijk omzet! Heel praktisch en efficiënt is het alleen niet. Het kan je namelijk veel tijd kosten. Heb je er al eens aan gedacht om de klant hun afspraken zelf online te laten regelen? We leggen je graag uit hoe een online afsprakensysteem werkt.


Online afsprakensysteem van Youvia; hoe werkt het?

Het online afsprakensysteem van Youvia werkt eigenlijk heel eenvoudig. Via de tool maak je een koppeling met je agenda. Vervolgens geef jij de beschikbare dagen, tijden en je diensten aan. Heb je meerdere medewerkers? Dan kan je per dag en tijd ook hun beschikbaarheid toevoegen. Je klant krijgt deze beschikbaarheid vervolgens te zien in een online agenda en kan een tijdslot naar keuze kiezen.

Aan de achterkant krijg jij een melding van de ingeplande afspraak, welke jij vervolgens kan accepteren, 24/7. Zodra jij de afspraak geaccepteerd hebt, krijgt je klant een afspraakbevestiging.

Het online afsprakensysteem kan eenvoudig als een module aan je bestaande Youvia website toegevoegd worden.  

Online afsprakenysteem

Meer omzet & volledige controle

Het is voor je klanten natuurlijk heel fijn dat ze zelf online een afspraak kunnen inplannen, maar het heeft voor jou ook extra voordelen. Je bent namelijk minder tijd kwijt aan het inplannen van afspraken, waardoor je meer tijd beschikbaar hebt voor de daadwerkelijke afspraken. Het kan je dus meer omzet opleveren!

Het afsprakensysteem voorkomt tevens dubbele afspraken doordat ze automatisch ingepland worden in je agenda. Waar je ook bent, jij hebt zelf de volledige controle over je afspraken.


Automatische reminders

Een ander groot voordeel van ons online afsprakensysteem is dat je klant automatisch een reminder e-mail van de afspraak ontvangt. Hierdoor komen klanten sneller opdagen en verminder je de no-shows met maar liefst 50%! Hierdoor hoef je gemiste afspraken niet opnieuw in te plannen en wordt je beschikbare tijd efficiënt besteed.

 

Gemak en vrijheid voor je klant = happy customers!

Klanten kunnen afspraken inplannen wanneer het hen uitkomt. Ze hoeven hiebij geen rekening meer te houden met je openingstijden, lunchpauzes of met langere wachttijden aan de telefoon. Je klanten ervaart hierdoor meer gemak en vrijheid. De start van de klantervaring is al meteen positief!

Meer weten?

Wil je meer weten over het online afsprakensysteem van Youvia? Bekijk dan onze productpagina of plan een gratis adviesgesprek met een van onze digital coaches.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen uit onze kennisbank. Laat je inspireren!